Friday, December 30, 2005

Hai hai 2006 Bye bye 2005



Assalamualaykum,

Bila tiba pagi jumaat, perasaan mesti jadi sayu... ntah kenapa. Tapi bila pk esok sabtu.. yabedabedu!! CUTI!! 3 hari lagik! Macam NABIL selalu ckp... UMMI coti!! Nabil suka? Suka!

Tahun baru pun akan muncul 2 hari lagi... for me, new year is just like a wind blows... tak memberi apa2 kesan... tahun masihi ... tak perlu kita sambut dan
agung2 kan... tahun Hijrah pun merangkak2 lagi nak ingat .. Berapa hb hari ni ek?.. thn hijrah? *-*

However, still 2005 gives me sweet and bitter experience... have a baby.. but just to know I have a little messy messy inside the heart! Takut la nak pegi check kat IJN... apa dr Ahmad kata? There's an additional/unwanted wire in your heart that should be lasered! Euuuwwwww... seram la dgr! BUT I have to go for check up, maybe sometime February or March next year.

Actually mentioning about IJN, just refresh my memory to my ARWAH BAPAK... he spent almost 1 month there before he passed away. Every day went there, teman dia makan, mandikan dia.. tukar kan baju dia.. sembang2 ngan dia.. arghhhh sedih la pulak! Tu yg bila kata kene check kat IJN, I really really berat hati sebab kene tgk balik suasana IJN yg selama ni mcm rumah ke-2 masa ARWAH BAPAK sakit. However, life must go on... I have to think about my family too... if anything happens to me?

Photo above was like 3 month before my ARWAH BAPAK admitted to IJN ... taken in LUMUT, where my second brother worked there as a NAVY CAPTAIN. Teringat .. my ARWAH BAPAK was very happy.... since we had a family gathering there .. altogether 4 families!

Aiyakkk!! ni apa celita? terpesong dari tajuk nih! tak pelah... yg penting 2005 meninggalkan kenangan buat diri ku.. yg manis juga pahit maung kelat! ekekekeke

4 comments:

Ummi insyaAllah said...

salam...k.leenn....jgn takut utk kena lasered....sy tgk adik sy yg br 15thn...cukup tabah bila dia kena operate....takde pun terkeluaq dr mulut dia perkataan TAKUT...kami pun hairan jugak dgn dia...walau sakit tk blh bergerak.....dia tetap senyum...membuatkan semua dr.dr. kat IJN senang dan suka dgn dia termasuk misi2 kat situ...tak pasai2 kami dpt layanan mesra disebabkan dia...february 2006 nnt dr. akan masukkan bateri plak dlm bdn dia...

NZNM said...

Waa..kak leen suda terror upload manyak2 gamba. Ajar saye plok. Eksperimen saye dok jd2 lg ni

Kak Leen, smg kuat smgt utk hadapi semua2 pd thn br. You can do it!

Sleepless in Gelugoq said...

Hehe..selamat tahun baru Masihi jugak. Ape2pun hope New Year ni segalanya harmoni.

Naylah said...

time kasih pad yg beri semangat...mmg le aku ni penakut ngan all the gadgets kat spital tuh...seram tau!!

ha.. alamak aii akak lagi expert ke? hehehe see the leg la!!

Insyaallah semua akan harmoni thn ni.. nak jalan sakan thn depan nih!! :-D