Thursday, December 29, 2005

mencabar kesabaran seorang UMMI


Assalamualaykum,

Today my husband took his unrecorded leave (2 days maaa).... tension la sebab diri sendiri takleh nak cuti, keje ada... even more, last week i have taken 2 days mc..mana bley cuti byk2 babe... nanti boss marah!

Yesterday nite really striked my anger la... ada ke... tgh relek2 main ngan baby kat sofa... my first boy pun ada NABIL.. dia main2 cium NAUFAL...suddenly NAUFAL menjerit ... Ya ALLAH abg dia gigit dahi .... berkesan gigi kapak dua btg!!! Then I immediately grabbed NAUFAL .. calmed him down sebab dia meraung sampai tak kuar suara tu... mana tak panik!! NABIL just smiled... aduhaiiii geramnyaa. Kenalah babab sikit kat mulut tu.

AYAH dia denda dok kat corner..tersengeh2 je dia. Tak boleh nak marah anak UMMI sorang nih! Then dia pulak yg jatuh tangga masa nak pi toilet, sian dia... kuat gak dia nangis.

Biasalah tu, dah marah2.. when I looked at him soundly sleeping, felt guilty, very much! Mula berazam... tak nak marah anak lagi..... ehmm betul2 menguji kesabaran ku sebagai UMMI!

2 comments:

Sleepless in Gelugoq said...

heheh bawak bersabar, i know u can do it.

NZNM said...

Ouch! Siyan Naufal. Takpe nanti besa bleh lwn gigit dgn abg..he..he..Ank saya bab gigit blm test lg tp bab babab & hantuk tu dah wat eksperimen dah. Mangsanya ummila..waaa! sakit woo!

Mmg guilty sgt lps babab dia esp. bila nangis mendayu2 & tgk muka dia time lena tu. Cup! cup! cium2 tanda mintak maaf. Tp bila dia dah besa mesti kita miss that moment kan....