Tuesday, February 27, 2007

Bowl fever begins...

I am on leave today. Yesterday I was on night duty, reached home at about 11.30 pm. The kids pun dah melayan mimpi...

Pagi2 lagi Nabil dah bangun, tersengeh je tgk Ummi dia tak pegi keje hari ni.
"Ummi coti ke?"
"Ye la... Ummi cuti tapi tghari sampai petang Ummi kene work sekejap"

Adoii laa.. sian Nabil. Ummi bukan nak pegi work sayang, Ummi nak training main bowling untuk tournament on 10th & 11th March nanti ni. Sorry ye Ummi tak boleh bawa Nabil sama, nanti bowling ntah ke mana... asyik dok melayan Nabil. Next time Ummi bawa la ye.

Abang ada talk di Maktab PDRM this morning. So, at 10.50 am he fetched me and straight to Alang's house. Nak ambil my niece (read: atiqah) buat teman main bowling. Of course Abang has to go back to his office. Looking at the time reaching 11.30 am, I told Abang to send both of us to M*** so that I do not have to "ulang alik" driving. And Alang agreed to pick up us when we finish. Alright!

We entered the bowling place as the first customer, I guess. Nobody was playing at any lanes. Then I paid for 6 games. Fuh!!! Mau tercabut tangan gue!

Scores were not to announced here... :-P .. as Atiqah was saying
"Mana boleh masuk tournament mcam ni Achik... belum capai tahap"
"Hahaha.... gasak lah"

Finally we ended up playing 7 games (read: 7 games each of us). And "luckily" I scored 124 pins in my last game.
"Macam tak percaya je!!!"

Chayo! Chayo!

4 comments:

Ummi insyaAllah said...

sound best jea dgr cite awak nie....hwaa rindu UIA...klu sy ada situ mau nya sy pun join bowling tournament tue...

anyway...good luck for your bowling tourn. chayo k.leen chayoo...

eh CD korea sy awak dh hbs tgk belum??

naylah said...

bie-->> hahaha... bie.. sy baru teringat jugak cd korea awak.. tak abis le. Nanti awak turun KL, sy bg je la.. susah nak tgk lagipun masih stay dgn kakak ni

aku yang kiut said...

hohoho... skrg ni jadi professional bowler plak yea...
Hari tu library club ofis aku buat tournament gak.. aku baling ngan campak 2-3 round pastu wakilkan pd adik aku... dpt gak no 3 utk staf wanita kehkehkeh

naylah said...

kau yg kiut-->> boleh macam tu pass2 kat org lain?... hehehe.. lama tak nampak online