Wednesday, December 6, 2006

CINTA

Actually aku mcam dah fed-up dgn beta blogger ni. Every time I posted an N3, sure kong!!... So yesterday, I managed to create another new blog, konon2 nak moving la.. tapi at the end, sayang pulak nak tinggalkan "umah" lama ni.. MACAM2 ADA... then I decided to stay. It is actually more to having a change to my blog address.. if you realize, current blog address now is too long, garang je bunyinye.. ingat nak tukar bagi short and sweet. Anyway.. maybe later I'll consider to move to another "umah" with new name kan?...

It's been twice I was trying to post N3 about CINTA... Anyone have seen CINTA?.. I watched CINTA last friday with my 2 sisters and 2 nieces (girls' outing)... I like the story, very spontaneous. 5 kisah, 5 cinta, 5 rasa, 5 cara...

My most affected CINTA is between Cikgu Elyas (Rahim Razali) and Rubiah (Fatimah). Kalau sekali tgk, memang simple je story tu..but how they make it emotionally affected... kisah yang boleh jadi realiti. Cikgu Elyas mengalami Alzheimer. He will repeatedly do the same thing everyday, even Rubiah yang dia jumpa pun dia tak kenal the next day. Cucu dia yang disangka arwah anaknya... Ekspresi roman Rubiah apabila menyelami derita Cikgu Elyas amat terkesan sekali... I will not tell you more..until you watch the movie.

Then, my most affected character is Dyan (Nanu)... terkesan bila melihat dia menahan sabar dan sedih bila mengharungi cinta terlarang dengan suami orang... (WOW!)

Finally my most affected scene is .. when Haris (Rashidi) mendukung anaknya ke ruang tamu after his beloved wife, Ainin (Rita) left him for another man.. with the background of soundtrack lagu CINTA (melly & kris).. (aku nangis la weiii)

So, friends, kalau ada masa terluang, nontonlah CINTA... nice story.

**thinking of watching CINTA again but with my husband

4 comments:

NZNM said...

Salam
Kak Leen, ni buat saya teruja nak g tgk nih tp malu soksek soksek tepi abe..he..he..saya ni jenih mudah nangis. Dah lama duk berangan nak tgk 'cinta' dgn abe.Lagu2 dia pun beh2 kan

Naylah said...

ha-->> alahaii bakpo nak malu ngan abe?.. lebih drpd tu lagi dah dia tgk.. kui kui kui.. peacee

NZNM said...

Muahahaha..gelak guling2..walaupun dah tgk lebih drpd tu tp still malu2 gak.I kan pemalu orgnya..ngeh ngeh ngeh.selagi boleh sorok nak sorok tp kalu takleh dah nak wat camna pasrah je la..kwang kwang kwang

Naylah said...

perghhh... pasrah ek?... malam ni betul2 pasrah laaa... hehehe