Sunday, June 4, 2006

Keje on Sunday...*sigh*


Assalamualaikum,
Hari ni aku kene keje Ahad pagi-petang 8-5!! When everybody is having gooooooood time still in bed... aku kene la sampai ofis @ 8 am... tadi pun dh terlewat sikit.. 8.11 am...

Pagi tadi kene la siap2kan apa patut .. WHY?.. I left my kids with my husband!! Maid balik cuti, hari ni baru balik and I don't expect she will be back as early as 10 am!! So, I have ready my "heros" with their breakfast.. roti telur and soto (i did yesterday evening). Nabil looooooovvesss to eat soto esp. mee soto. Yesterday, he ate 3 times tambah mee.. aduhaii anak Ummi dah 19 kg! Despite that, syukur alhamdulillah sebab dia senang nak makan... not like others at his age.. susah makan!

Baby naufal, pagi2 la dah bangun.. macam tau Ummi nak pegi keje, tinggalkan dia ngan Ayah.. tu yg jadi terlambat semua keje. As usual, dia mesti merengek nak kat Ummi... marah betul dia kalau kene dok dengan Ayah... tapi before I leave, looking him sitting with Abang... muncung betul! Geram betul dia agaknya sebab kene dok dengan Ayah hehehe.... sneaked behind him and kissed him .. dia tertoleh2 nak tengok siapa.. cepat2 aku lari ke pintu.. I'm already late!

Nabil dah menangis kat grill pintu... muka dia sad betul bila tengok Ummi dia naik dan start reversing the car.. aku lambai say bye bye pun tak nak senyum... takpelah.. sekejap lagi tu, elok la .. lagi2 kalau pasangkan dia cd aliff ba ta..

So now.. here I am.. writing the blog.. nak hilangkan boring tahap maksima ni.. sejuk betul kat library ni! I start sneezing and having running nose symtom (biasalah.. orang ada sinus a.k.a resdung) ...

To everybody out there.. having a gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooood time with your family!

2 comments:

Bie said...

mesti nk cepat balik kan bila keje hr ahad nie...

Sleepless in Gelugoq said...

sabo aje le keje ari ahad. esp. bila tak ramai students... arghhhhhhhhhhhhh